Picasso

IMG_1345

For et par år siden starte jeg et af mine mange tegne-børnehold. Indledningsvis spurgt jeg om der var nogen blandt børnene der havde tænk over om de kunne tænke sig at blive kunsten. En lille 7-årig dreng bød straks ind og fortalte: ”At det da var hans plan”. Han lød meget overbevisende. Så jeg kunne ikke lade være med at spørge: ”Hvilken slagt kunstner han ville være?” Han fortalte med overbevisning: ”At han ville være som Picasso”. Og han arbejde da også ihærdigt for sagen. Siden den dag kaldte jeg ham Picasso og jeg blev i den grad rettet ind, af ham selv, hvis jeg kom til at kalde ham hans rigtige navn.

Det jeg erfarede var, at dét, at jeg med humor og indlevelse gav ham en identitet der matchede hans drømme, da ansporede jeg til at holde fokus på den kunstneriske proces. Og man kommer ikke gratis til at kunne mestre klassisk tegning, som bl.a. er det jeg underviser i og som Picasso var eminent til.

Stik mod dansk kultur (red. Janteloven) opfordrer jeg til at være tro mod sit mål, ved at gøre drømmeren til målet selv, om end det var meget stort. Det virker…, men om han en dag bliver Picasso den 2., det må tiden vise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *