Tango og Tegning

Skærmbillede 2017-08-21 kl. 11.34.29

Fællestræk mellem tango og det at tegne. At tegne har mange paralleller med udøvelse af danse og Argentinsk tango, fordi:

Det er vildt svært at udføre. At blive dygtig, tager tid tid tid. Der er et væld af regler og retningslinjer. Det er fyldt med improvisation. Overraskelsen ligger i nuet. Der er et sprog gemt i alle bevægelser. Elegance blandet med kraft og udtryk. Synergi mellem rørelse og form. De minimalistiske deltaljer gør den stor forskel. Småt er godt. Stort er flot. Linjer i linjen, komposition. Det tilfældige må ikke være tilfældigt. Du skal føle dig fri. Er du dig eller er dig det.

Underlag er altafgørende for din pivotering. Dit samarbejde med struktureringen gør en forskel. Alle dine sanser arbejder med. Det, der er svært skal se let ud. Du kan være vild og voldsom, let og yndefuld. Du kan grine og græde. Rytmen styre din hånd, dine ben, din krop. Du skal elske det. Fokus og nærvær er eneste retning. Hengivelse er et must.

Du kan ikke arbejde alene. Tango for to. Dig og din blyant. Det er super smukt når alle trin og streger harmonerer. Du bliver aldrig færdig…

Billedet: Tangoopvisning i ”Orange Tango Company” med undertegnede og ni andre skønne dansere. Kedelhallen/ Copenhagen og Domen/Bornholm. 2017. Argentine teachers: Marina TevesRodrigo Videla and Orlando Farias.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *