Hvordan fungerer hjernen

stress

Hvor meget fart har du på?

I nogen tid har jeg tænkt over, hvordan jeg bedst kan beskrive hvordan min hjerne fungerer. Som det visuelle mennesker jeg er, har jeg fundet frem til en model der ganske godt beskriver menneskets forskellige hjernemønstre. Lidt forsimplet, men…! Og der er ingen vurdering af, hvad der er bedre end andet.

Menneske 1: Hjerne der ser i stilbilleder, hvor der er langestrakt afstand mellem sekvenserne (få billeder).

Menneske 2: Hjerner der ser i tegneseriestriber, hvor der er en adskillig afstand mellem sekvenserne (mange billeder).

Menneske 3: Hjerne der ser i stumfilmbilleder, hvor der er kortvarig afstand mellem sekvenserne (talrige billeder).

Menneske 4: Hjerner der ser i moderne nutidige film, hvor der næsten ikke er afstand mellem sekvenserne (mange billeder).

Min identifikation er ”menneske 4”. Min ”reframing” altså evnen til hele tiden se i nye billeder og muligheder, bygger på erfaring og mod. Men også på det enormt store bibliotek af indtryk jeg har lagt på laget og som er opsamler alt i mens jeg lever og iøvrigt færdes i forskellige miljøer. Kombineret med det vi kalder ”belastet (gifted) begavelse”, er jeg godt kørende hvad angår kreativitet og idérigdom. Men også at opleve verden på en lidt anden måde end andre mennesker, fordi mine nuancer er nogle andre og mere mættede billeder. Sidstnævnte er ikke altid en fordel, men netop en belastning, som ovenfor nævnt. (Jeg vil mene at 2 og 3 ligger inde for normalgrænsen).

Men et er sikkert, det giver mig en meget fin ballast når jeg skal undervise og have fornemmelse for andre mennesker – og iøvrigt oplærer andre i idégenerering og kreativitet. Et forslag er at tilmelde sig Akademiets Skolers heltidsstudie.

Alt kan vendes til det positive uanset om man er er 1, 2, 3 eller 4. Jeg elsker mit job, mine elever og mine studerende. Ønsker du at blive mere idérig, kan du tilmelde dig Kreativ Cirkeltræning for Hjernen i god tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *