Gunnar Larsen – retro

I går dansk tid (red. 22/6), åbnede udstillingen ” EXPOSURE – Dansk modefotografi i glimt” i Øksnehallen i København. Jeg mødte frem som nysgerrig besøgende og som model og repræsentant for modefotograf Gunnar Larsen.

Dr. Ane Lynge-Jorlén, modeforsker, forfatter og kurator holdt en informativ åbningstale, hvor hun bl.a. nævnte at modefotografiet bliver skabt i et samarbejde mellem fotograf, model og teamet omkring. Jeg kunne ikke være mere enig. Som model for Gunnar – især som Gunnarmodel – trådte man ind i et univers af mystik, drama og fantasi. Der i dette øjeblik blev Gunnars billeder skabt, med et knips på udløserknappen og et øjebliks intensitet og dyb forståelse mellem ham og mig.

Min designkarrierer skulle jo passes i DK, så modeldage i Paris og turne i Europa blev kilet ind hist og her, en periode jeg husker tilbage på, som en rigtig sjov tid. Det sjove toppede da Gunner fik den idé (hverken før eller siden), at jeg skulle ride ind på en scene på en hvid hest i en flagrende hvid gevandt, mens resten at modellerne dansede rundt omkring som alfer, det var i Haag i Holland og jeg glemmer det aldrig, af flere grunde. Hvad den mand dog ikke kunne få sine piger til, i kunstens navn.

Vi var blandt andre to danske modeller (som jeg har kendskab til) der gennem årene havde et særligt forhold til Gunnar Larsen og det var Kirsten Nefer, en at Twiggy-tidens hotte danske modeller og så mig selv. Vi kendt Gunnar fra henholdsvis slut tredserne for Kirstens vedkommende og jeg fra slutningen af halvfjerdserne og til hans død i 1990  – om end tiden slækkede på intensiteten.

Det var fint at se udstillingen, som godt kunne udtrykke mere diversitet i nævnte forbindelse. Jeg så (eller overså) fx ingen magasiner af Gunnars første blad ”MODE avantgarde”, hvilket havde været ret oplagt, når nu udstillingen handlede om modefotografi.

Men tag turen til Vesterbro, hvis du interessere dig for fotografi. Der var mange andre gode fotografers billeder udstillet, end Gunner Larsens.

Firmaarrangementer

polterabend.events

Portrættegning for alle. At tegne er noget af der sjoveste i verden og især portrættegning giver anledning til smil og glæde. Kom og tegn i grupper med venner eller kolleger. I er den levende model. I tegne jer selv, hinanden, brud eller brudgom, kollega eller ven.

Portrættegning i Ambassadekvarteret

Workshop. Portrættegning for par eller grupper arrangeres af Akademiets Skoler. Vi har stor erfaring i tegneundervisning for børn, teenagere, unge og voksne.

Portrættegning-events er en aktivitet der bl.a. er oplagt for firmaarrangementer. Virksomheder kan have stor glæde af et tegneevent i forbindelse med teambuilding, fordi tegning opløser eventuelle personlige barrierer.

Portrættegning for sjov og alvor

Portrættegning er en sjovt aktivitet der ryster mennesker sammen. Deltagerne opdager spændende sider af hinanden – både når man går på opdagelse i en andens ansigt og når vi oplever noget nyt sammen. Vi tegner også selvportræt ved brug af spejle.

Mange oplever det at tegne portræt som en grænseoverskridende oplevelse, lidt som at kaste sig ud fra en klippe. Men vi undervisere er til stede ved hvert spring, vi griber og opmuntrer og resultatet bliver nogle fantastiske tegninger som man kan tage med hjem og hænge op på væggen, gemme i en skuffe eller bruge som indslag i taler, PowerPoint eller som gave.

Man behøver ikke at kunne tegne i forvejen. Portrættegning handler om at få en spændende og sjov oplevelse med blyant og papir – og så måske lidt farver. Eventen er både for trænede tegnere og uøvede. Vi begynder med at tegne øjnene. Nogen siger i dem sidder sjælen, kan vi fange den?

Alle materialer er i tegnestudiet eller bringes med ud af huset. Du/I skal blot slappe af og nyde rejsen i et andens ansigt eller opdage dit eget på ny. Tegning handler bl.a. om at se, så se selv hvad du kan få ud at en enkelt streg, det er en fantastisk oplevelse. Ingen facitliste, vores pallet er meget stor!