DR-Ultra/Orla Prisen

ORLAPRISEN

Mine tegneglade børn bedømmer illustrationer i fem børnebøger. DR-Ultra filmer børn hel dagen på Børnenes Design og Tegneskole.

Se filmene her:

IMG_1374

Maria Emilie Prehn fra DR-Ultra er ved at instruere vores tegneglade børn inden de skal filmes og fortælle om deres mening om illustrationerne i Orla-prisens kategorier.

Bøger Bøger Bøger

20170918_100527

De digitale medier gør det nemt at finde materiale til tegning, kreative opgaver og design. Men at sidde med en bog i hånden, mærke papir og nyde lyden at knitren når man vender blad for blad – det kan ikke gøres bedre og mere subtil.

Akademiets Skoler har vi en fin samling bøger, der anvendes i tegneundervisningen og som også børn og teenager på Børnenes Design og Tegneskole, har glæde af.

København min by

IMG_1362

Vil du bo i byen og hvor meget bruger du byen (red. København)? Handler det “at bruge byen” om, at deltage i byens aktiviteter?

Min vinkel er, at det ikke handler om at “bruge byen” men om at være byen. Jeg er indfødt Københavner. Og selv om jeg nu bor i landzone og arbejder “i byen” er jeg fortsat “byen”. Byen vil ikke skilles fra mig – vi er en og samme puls.

Derfor er det såre oplagt, at Akademiets Skoler har til huse nær Københavns Centrum, nemlig i Stockholmsgade 33 i indre Østerbro.

I vores dejlige tegneatelier tegnes der med koncentration og nærvær, glemt af byen når vi tegner. Dog ligger byens puls lige uden for vores vinduer og den kryber ind i vores arbejde. På den måde føler vi os som en del af et større hele, et drys af noget kosmopolitisk. Vi kigger ned på papiret og ud på verden på samme tid. Vi er fokuseret på vores tegnearbejde og rummer samtidig verden omkring os. Det er dét byen gør ved os.