Intelligent tegneskole

10494998_691421197603816_6705616090647420767_o Så er det bevist. Børn med en god proportionssans er også de mest intelligente. Det er netop derfor vores tegneundervisning for børn er så super aktuel – da det bl.a. er proportioner vi beskæftiger os med. Læs dagens Metroxpress. Kender du et højtbegavet barn der ønsker udfordring, se Eliteskolen for Gifted.

Designskole

AKADEMIETS SKOLER NYT LOGO5

Designskole og hvor starter man lige? Hvis man er helt grøn og gerne vil ende med at arbejde med alle farver, samt lys og skygge. Akademiet for Visuel Innovation er der hvor jeg slår mine folder, her bliver der bliver tegnet krøllet papir, draperinger og meget mere. Kasser og klodser og portræt på close hold. Det er fantastisk som underviser at rive ned fra hylderne og fylde i hovederne – vi starter den 1. september og om et års tid ser de nye designere dagens lys. Spids blyanten….

Betyder visuelt – blot at se?

IMG_1257

I ”gamle” dage var det at tegne et skilt, udfærdige en flot reklame eller finde på et logo noget som blev udarbejdet af håndværkere. At fotografere var også et håndværk. Computerens indtog betød en udvaskning af håndelag, og byerne er nu fyldt med dårligt udførte skilte fordi bogstaverne danser der-ud-af efter deres egen uskønne logik. Fotografiet er overtaget af enhver der kan trykke på en knap, vi overdænges med visuelle identiteter som forgræmmer verdenen.

At styrke det visuelle øje, stille skarpt og være kritisk er en måde at forny og forskønne vores omgivelser. Det giver en stor indre tilfredshed og skærper indlæring og kvalitetssansen. De udfordringer er man aldrig for ung eller for gammel til at give sig i kast med. Derfor er det en stor fornøjelse for mig, at undervise i skriftskitsering på Akademiet Skoler. Her eksperimenter unge mennesker med det visuelle – det visuelle har mange ansigter, ansigtet har kun to øjne og de skal bruges.

Billedet er fra Arnold Busck boghandel.