Stil i livet

afrika karen06032012_0000

Livsstil handler for mig om at eksperimenterer med stilen i livet. Således slog jeg, for nogen tid siden op med København og indlogerede mig på landet. Der skabte jeg i mindre målestok ”Mit Afrika” à la Karen Blixen. Kaffefarm har jeg dog afholdt mig fra, således også sort arbejde. Et sceneskift kan anbefales, det inspirerer til et kreativt virke. Mit foto fra Kenya. Prøv inspirationstur til Rungstedlund

Langt fra bil-lig drømme

6940_picture_3842_1

Vi har ikke mange bildesignere i Danmark. Men jeg er i den heldige situation, at jeg i sin tid var med til at ”føde” to danske bildesignere, der nu har eget internationalt firma. Drengene er Jesper Herman og Christian Brandt. Jeg anbefaler at man følger dem og deres drømmerbiler. Du kan også selv drømme dig til en sådan flyde: hbhinternational

Dianas kjoler

     images-1    images-1

10  af prinsesse Dianas kjoler er for nylig solgt for i alt ca. 7 millioner danske kroner. Så er den paliet da også betalt! Vi forbrugere går normalt op i at pris og kvalitet følges ad, og seconedhand tøj går som regel ikke til de nævnte priser – vel? At købe brugte kjoler for millioner, må bero på en eller anden form for hamstermentalitet. Samlere vil nok indregne affektionsværdien. Medregnet det royale islæt, da er det nok nærmere tale om ”affekterede værdier”.

Maringskjole går aldrig af mode

2013-03-20 001 2013-03-20 001 (2)

Som en del af mit CSR-engagement underviser jeg trængte børn, dvs. unge der er placeret uden for deres hjem (på opholdesteder, børnehjem og i familipleje). Min intention er, at vække nysgerrighed og sætte fokus på børnenes kreative kompetencer.

I går fik jeg besøg af et hold unge piger. I mit studie i Stockholmsgade blev pigerne bl.a. undervist i stilhistorie. Pigerne faldt for de store kjoler fra midt/slut 1700- og 1800-tallet. Og det er dét der samler os: vores fælles (visuelle)sprog og vores fascination af nogle tilsyneladende universelle linjer. Pigerne i går ville, som mange andre piger i verden, meget gerne giftes i en maringskjole. Og andre drømte om en mere ”slim” pyntet udgave.

Pop Art

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Udstillingen “Pop Art Design” på Louisiana får mig til at tænke på kunstneren Jonna Pedersen. Hun skaber nutidig kunst som du kan købe i forbindelse med hendes udstillinger. Billedet: Jonna Pedersens maleri.

Pigen på bænken

IMG_5272

Husker I billedet af “Diana at the Taj Mahal”. Billedet hvor prinsesse Diana sidder helt ensom på en bænk i en meget stor verde fyldt med symbolik. Her sidder jeg i det tomme rum – og fylder rummet helt ud, trods omgivelsernes rungende akustik og symmetri. To svar på den samme situation – med og uden diadem.