Dr. Margrethe har ret

Det strømmer ind med børn i alle aldre på Børnenes Design og Tegneskole i Stockholmsgade 33 i København. Ved eftertanke tror jeg, at Dronning Margrethe har haft indflydelse med hendes fine nytårstaler, hvor hun dels opfordrer til at beskæftige sig med noget unyttigt, der på ingen måde ER unyttigt. Og dels Dronningens opfordring til nærværd og mådehold med de teknologiske medier.

De gamle håndgerningsfag er næsten forsvundet ud af vores hverdag. Børn føler sig restløse når de ikke er optaget af de sociale medier med deres høje tempo og eksponering. Men hvad er nemmere end at tage en blyant i hånden og skabe små eller store værket på fint hvidt papir. At gøre tegning til det man er optaget af og medier til det sekundære.

…dette er min mission. At få håndværket tilbage i børneværelset og skabe indhold der er individuelt udfordrende, samtidig med at være hyggelig og social – noget der skaber glæde + et produkt der er til at tage og føle på. Et spor at tid!

Tjek mulighederne ud her

Akvaret for elskere

Naturligvis har børn og unge gavn af at være i kontakt med kunstnere. Især kunstnere der kan give deres passionerede viden og begejstring fra sig. Akvarel er en kunst. Her et lille værk fra en hyggelig weekend hjemme ved tegnebordet.

Ny forskning bekræfter dette faktum. Læs mere her

Kært håndarbejde

41446591_10217820614254186_310000126561091584_n

Nogle gange spørger min børn på Akademiets Skoler mig om: Nor hvad lavede I i gamle dage? De mener, da jeg var ung og mobilen og de sociale medier ikke var opfundet. Før mennesker blev rastløse hvis de ikke havde teknologi i hånden. I weekenden besøgte jeg mig far. Og der på væggen hang to broderier som jeg syede som ca 13-årig. Så her er svaret! Se billedet!

Forfølg din drøm

Hvilke gode råd kan man gi´ til de unge i deres livsvalg? Hvad betyder et fravalg? Og hvad sker der hvis man udelukkende vælger at går efter det man brænder for? Tusindevis af unge er i disse uger på vej ind på deres nye uddannelsesstudier, eller måske har de endnu ikke valgt livsbane.

Det og meget mere taler jeg om i et interview i forbindelse med sommerens modefotografudstilling i Øksnehallen i København.

Mit eget arbejde, i over tre årtier, har bl.a. været at bringe unge mennesker frem mod deres drømmestudie og -liv. Her bruger jeg mig selv som stilikon og rollemodel. Det giver troværdighed, fordi mit liv er eksponent for livets begrænsninger og muligheder, det svære og det lette.

Her er historien om fravælgelse af stjernestatus, fordi ens hjerte brænder for noget helt andet. Og om, at X-faktordrømmene er en flygtige størrelse i forhold det der i virkeligheden giver substans i livet, når alt kommer til at. Det kræver mod, styrke og nysgerrighed at udvikle sig. Den proces er har været del af mit 32-årige arbejde med børn og unge. En usynlig tjans, i forhold til de glitterforsider mit ydre lagde op til. Man skal vælge med hjertet, det er mit budskab til unge.

Det er vigtigt at vi som voksen sætter os selv i spil og derved er med til at nedlægge myten om det perfekte liv, det der bl.a. ofte defineres af de sociale medier og som kan medføre stresse, sygdom og mindreværd fordi diversiteten udebliver.

Det højeste mål er, uden for rampelyset, at lande der hvor man kan være 100% autentisk og så glad som overhovedet muligt. Jeg er glad for at have brugt hele mit voksenliv på at blive en del af tusinde menneskers liv og skabe værdi for dem.

Hilsen Nor Sisden

Uddan dig til Visuel Designer

Sommer betyder forberedelse til studiestart i en af Københavns smukkeste gader: Stockholmsgade i Ambassadekvarteret. Døren åbner omkring den 1. september. Her myldre det ind med unge mennesker der drømmer om at blive arkitekter, designere illustratorer, ingeniør eller arbejde med medier. Jeg glæder mig hvert år, også i år selv om det er 32 år siden jeg først gang stod på de skrå brædder og bød velkommen.

Gunnar Larsen – retro

I går dansk tid (red. 22/6), åbnede udstillingen ” EXPOSURE – Dansk modefotografi i glimt” i Øksnehallen i København. Jeg mødte frem som nysgerrig besøgende og som model og repræsentant for modefotograf Gunnar Larsen.

Dr. Ane Lynge-Jorlén, modeforsker, forfatter og kurator holdt en informativ åbningstale, hvor hun bl.a. nævnte at modefotografiet bliver skabt i et samarbejde mellem fotograf, model og teamet omkring. Jeg kunne ikke være mere enig. Som model for Gunnar – især som Gunnarmodel – trådte man ind i et univers af mystik, drama og fantasi. Der i dette øjeblik blev Gunnars billeder skabt, med et knips på udløserknappen og et øjebliks intensitet og dyb forståelse mellem ham og mig.

Min designkarrierer skulle jo passes i DK, så modeldage i Paris og turne i Europa blev kilet ind hist og her, en periode jeg husker tilbage på, som en rigtig sjov tid. Det sjove toppede da Gunner fik den idé (hverken før eller siden), at jeg skulle ride ind på en scene på en hvid hest i en flagrende hvid gevandt, mens resten at modellerne dansede rundt omkring som alfer, det var i Haag i Holland og jeg glemmer det aldrig, af flere grunde. Hvad den mand dog ikke kunne få sine piger til, i kunstens navn.

Vi var blandt andre to danske modeller (som jeg har kendskab til) der gennem årene havde et særligt forhold til Gunnar Larsen og det var Kirsten Nefer, en at Twiggy-tidens hotte danske modeller og så mig selv. Vi kendt Gunnar fra henholdsvis slut tredserne for Kirstens vedkommende og jeg fra slutningen af halvfjerdserne og til hans død i 1990  – om end tiden slækkede på intensiteten.

Det var fint at se udstillingen, som godt kunne udtrykke mere diversitet i nævnte forbindelse. Jeg så (eller overså) fx ingen magasiner af Gunnars første blad ”MODE avantgarde”, hvilket havde været ret oplagt, når nu udstillingen handlede om modefotografi.

Men tag turen til Vesterbro, hvis du interessere dig for fotografi. Der var mange andre gode fotografers billeder udstillet, end Gunner Larsens.

Firmaarrangementer

polterabend.events

Portrættegning for alle. At tegne er noget af der sjoveste i verden og især portrættegning giver anledning til smil og glæde. Kom og tegn i grupper med venner eller kolleger. I er den levende model. I tegne jer selv, hinanden, brud eller brudgom, kollega eller ven.

Portrættegning i Ambassadekvarteret

Workshop. Portrættegning for par eller grupper arrangeres af Akademiets Skoler. Vi har stor erfaring i tegneundervisning for børn, teenagere, unge og voksne.

Portrættegning-events er en aktivitet der bl.a. er oplagt for firmaarrangementer. Virksomheder kan have stor glæde af et tegneevent i forbindelse med teambuilding, fordi tegning opløser eventuelle personlige barrierer.

Portrættegning for sjov og alvor

Portrættegning er en sjovt aktivitet der ryster mennesker sammen. Deltagerne opdager spændende sider af hinanden – både når man går på opdagelse i en andens ansigt og når vi oplever noget nyt sammen. Vi tegner også selvportræt ved brug af spejle.

Mange oplever det at tegne portræt som en grænseoverskridende oplevelse, lidt som at kaste sig ud fra en klippe. Men vi undervisere er til stede ved hvert spring, vi griber og opmuntrer og resultatet bliver nogle fantastiske tegninger som man kan tage med hjem og hænge op på væggen, gemme i en skuffe eller bruge som indslag i taler, PowerPoint eller som gave.

Man behøver ikke at kunne tegne i forvejen. Portrættegning handler om at få en spændende og sjov oplevelse med blyant og papir – og så måske lidt farver. Eventen er både for trænede tegnere og uøvede. Vi begynder med at tegne øjnene. Nogen siger i dem sidder sjælen, kan vi fange den?

Alle materialer er i tegnestudiet eller bringes med ud af huset. Du/I skal blot slappe af og nyde rejsen i et andens ansigt eller opdage dit eget på ny. Tegning handler bl.a. om at se, så se selv hvad du kan få ud at en enkelt streg, det er en fantastisk oplevelse. Ingen facitliste, vores pallet er meget stor!

Sabbatår

TEST LOGO

De unge er igen (efter nedgang) begyndt at tage et sabbatår (fortæller statistikken). De enten rejse, arbejde eller modtage undervisning på skoler uden for det etablerede uddannelsessystem. Akademiets Skoler ligger uden for det etablerede, men har dog eksisteret i 32 år. Ligeledes modtager vi hvert år unge der drømmer om en karriere i det det kunstneriske landskab, eller som vil dyrke deres passionen for tegning og illustration ­ – og se hvad det rækker til, hvis færdighederne finpudses eller professionaliserer. Skolen strukturerer de unges kunstneriske færdigheder og er vi med til at forny den kreative klasse med nye talenter.

De kreative fag

tegneskole-designskole.jpeg

Brian Mikkelsen vil øge den kreative industri med 25%…

Svar: Som kreativ direktør for Akademiets Skoler kan jeg oplyse, at der ikke er noget nyt i at design og de kreative fag bidrager stort til DKs økonomi og udvikling. Men lidt nyt er det, at de mange nedskæringer og akademitisering af kreative fag, bringer Brians budskab i fare. Jeg har haft min gang i det kreative felt i henved 45 år. Og kan naturligvis bidrage med at vende udviklingen, men jeg tvivler på, at man fra regeringens side er tunet ind på de ændringer der kræves, hvis Brian virkelig mener, at kreativiteten skal blomstre og vokse sig stor i DK.